Drömrulltårta med skumbananfluff!

Hejsan!
 
Då var vi inne på vår 2:a semestervecka, herregud vad det går fort, stoppa tiden!! Känns inte som om jag fått något gjort av allt jag tänkt än i alla fall. Och i morgon drar vi ut på en liten roadtripp igen. Denna gången ner till Tyskland, skall bli så kul😃
 
Men hörrni, den här var barnslilgt god faktiskt. I grund och botten en drömrulltårta som jag fyllde med banangrädde, och sen spritsade skumbananfluff på😍
 
 
 
 
Ingredienser rulltårta:
 
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
0,75 dl potatismjöl
 
Fyllning:
 
2 dl vispgrädde
2 bananer
 
Skumbananfluff:
 
60 gr skumbananer
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
 
1. Häll grädden till fluffen i en kastrull. Klipp ner skumbananerna och låt dom smälta försiktigt på medelvärme i grädden. Den får inte koka. När allt är smält, så ställ den kallt, gärna över natten, men minst 5 timmar. När du skall ha den så vispa upp den till ett fluffig konstistens
2. Sätt ugnen på 250 grader.Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta i bakpulver, kakao och potatis mjöl. Rör ihop till en slät smet. Arbeta inte smeten för mycket för då kan rulltårtan bli seg istället för luftig.
3. Lägg baklåtspapper på en plåt ca 30x40 och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter. Kolla den mot slutet så att den inte blir bränd.
4. Under tiden så strö ut strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan och stjälp upp rulltårtan med ovansidan ner mot sockret. Dra försiktigt bort bakplåtspappret, om det inte lossnar pensla  pappret med kallt vatten. Lägg en handduk över och låt den svalna.
5. Vispa grädden fluffig. Mosa bananerna och rör ner i grädden. Bred ut över rulltårtan och rulla ihop den. Låt den stå en stund innan du skär upp den i bitar. Lägg bitar på en tallrik, pudra över lite florsocker och spritsa fluffen ovanpå.
 
Ha en fin kväll, kram♥