Ripped kladdkaka!

 Hej där!
 
Idag är det en riktigt slappardag här hemma, så skönt. Vi åt frukost i solen, och sen förflyttade jag mig över till hängmattan, två steg bort😊. Härligt att ligga i solen och lyssna på musik eller en podd. 
 
Den här efterrätten är så enkel att göra och himmelskt god kan jag lova👌
Perfek att göra om ni har lite kladdkaka över dessutom, och då går den på nolltid.
 
 
 
 
 
Kladdkaka:
 
150 gr smält smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
3 ägg
 
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Hallon
Riven mörk chocklad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smörja och bröa en form ca 20 cm.
3. Smält smöret i en kastrull.
4.Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret och blanda väl.
5. Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje ägg. Häll smeten i formen och grädda i ca 18 minuter. Låt den svalna.
6 Vispa grädden med vaniljsockret. Dra i sär kladdkakan, och varva kladdkaka, grädde och hallon i ett glas, och riv till sist över lite mörk choklad.
 
Ikväll skall vi till goda vänner och grilla,vädret verkar vara med oss idag.
 
Ha en fortsatt fin dag, kram♥