Snabba bärbullar!

Hej hej!
 
Nu har vi kommit hem från vår lilla roadtrip igen, riktigt roligt har det varit att se sig omkring lite😊 Men alltid skönt att komma hem igen...
Idag har varit en lat dag, var rikigt skönt att hinna landa i sig själv lite, jag behöver det i mellan åt. Men bakat har jag gjort, dessa bärbullarna som inte ens behöver jäsas då dom bakas med bakpulver, hur smidigt som helst. Fyll med de bär du har hemma, en riktig favorit😘
 
 
Ingredienser:
 
8 dl vetemjöl, ca 480 gram
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl mjölk
 
Fyllning:
 
150 gr rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3-4 dl färska bär, tex hallon och blåbär
 
Ägg till pensling
 
Kristyr, 1 dl florsocker och ca 3-4 msk kallt vatten
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Deg: Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar och fördela och blanda till en grynig massa. Häll sedan i mjölken och knåda ihop till en smidig deg. tillsätt lite mer mjöl om den är för kladdig.
3. Kavla ut degen till en ca 40x60 cm rektangulär platta på en mjölad bänk.
Börja med fyllningen, vispa ihop ingredienserna snabbt, bred ut fyllningen på degen. Strö över bären och rulla ihop till en rulle. Skär sedan rullen i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg dessa med snittytan uppåt i en form ca 30x25 cm, antingen smord med smör eller på ett bakplåtspapper. Det blir ca 12-16 bullar.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg, och grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, den skall ha fått fin färg. Låt svalna.
5. Rör ihop florsocker och vatten till kristyren och ringla över bullarna. Strö eventullet över lite florsocker. Jag strödde även på frystorkade hallon. 
Bryt en bulle och njut😃
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
En kommentar publicerat i Bakning
Taggar: #baka, #bullar, #bärbullar, #gofika, #hemmabakad
#1 - - Angelica Wåhlin:

Mums!

Svar: Tack 😊så smidiga och snabba👍
Kram!
Eva Wersch