Mustig bolognese med kanel!

Hej vänner!
 
Bolognese, så gott och så kul med nya kryddningar och ingredienser. I denna slängde jag i de grönsaker jag hade och kryddade med spiskummin, oregano och kanel. Och så himla god och mustig den blev🙂. Kanel kan kännas otippat men är en väldigt god krydda i mat. Fantastiskt gott till kyckling också.
 
 
 
Ingredienser:
 
500 gr färs
2 burkar krossade tomater
1 dl rött vin
1 msk köttfond
1 dl chilisås
2 dl vatten
2 selleristjälkar
10 champinjoner
2 grovrivna morötter
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 tsk oregano
Salt och peppar
Smör
Parmesan
 
Gör så här:
 
1. Skiva champinjonerna och fräs dom i smör så att dom får färg. Lägg i färsen och fräs den smulig. Salta och peppra färsen. Pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa med en stund.
2. Tillsätt krossade tomater, vin, köttfond och chilisås. Skiva sellerin, skala och grovriv morätterna, finhacka chilin och lägg allt i grytan. Häll i oregano, spiskummin och kanelen. Låt allt puttra i ca 1 timme. Rör om då och då och späd med vatten om det behövs.
Servera med spaghetti och massor av riven parmesan😍
 
Ha en fin kväll♥
 
Tryck gärna på ♥ nedan så blir jag glad.
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #italienskt, #middagstips, #spaghettibolognese