Rabarbermazarin-kaka!

Hej på er!
 
Då var midsommar avklarad, hoppas ni haft en skön och rolig helg😊. Det har vi haft, så skönt att det faktiskt var fint väder. I alla fall här i södra sverige.
 
En av mina favoriter är mazarin, älskar det lite söta. Och det bryts av fint med det lite syrliga i rabarber. 
Denna kakan är det svårt att bara ta en bit av😋
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Mördeg:
 
 
100 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
 
250 ge rabarber + socker
100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
3 ägg
200 gr mandelmassa
 
Gör så här:
 
1. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare eller för hand. Plasta in och lägg i kylen, gärna i flera timmar.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen och kavla ut den, eller tryck ut den med fingrarna, och klä en form. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen ca 10-12  minuter, den skall ha fått lite färg.
3. Ansa rabarberna. Dela stjälkarna på hälften på längden. ta fram den formen du skall ha, och skär i bitar så att det passar den formen. Vänd bitarna i socker, lägg åt sidan.
4. Börja med fyllningen. rär ihop smör och socker. Blanda sedan i äggen ett i taget och rör i mellan. Riv mandelmassan och blanda ner i fyllningen. Häll i smeten i pajskalet. Lägg sedan på rabarberna, så att det blir ett fint mönster. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
 
Servera ljummen med glass, eller bara som den är. 
 
Ha en skön kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #bakning, #mazarinkaka, #rabarber, #rabarbermazarinkaka