Baconbiffar i senapssås!

Hejsan!
 
Ikväll kommer goda vänner över, och så skall vi laga mat tillsammans. Visst är det fantastiskt kul? Killarna skall göra förrätten och vi tjejer skall stå för varmrätten😊. Vad det blir för något får ni se i morgon.
 
Är det något som kan sätta det där lilla exta piffet på mat, så är det senap. Frågar ni min man så hävdar han att allt blir bättre med senap😋. Där håller jag kanske inte med honom fullt ut, men senap är aboslut gott i mycket.
Jag hade dessutom både persilja och basilika i biffarna, och det gifte sig fint med senapssåsen.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
750 gr färs, jag hade blandfärs
1 dl ströbröd
Ca 1,5 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 msk starksöt senap
1 msk lökpulver
1 msk oxfond
Salt och peppar
2 pkt bacon
 
Sås:
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk dijonsenap
1 msk söt senap
Maizena för redning
 
Gör så här:
 
1. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla en stund. Blanda i ägg, färs, perislja, basilika, senap, lökpulver, salt och peppar.
För att få rätt smak med kryddorna så brukar jag provsteka en liten biff först.
2. Forma biffar och linda en baconskiva runt om varje.
 
 
3. Stek biffarna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på dom på en tallrik.
4. Börja med såsen. Häll i vattnet i stekpannan och koka ur så att du får med alla smaker. Tillsätt grädde, fond och senap. Låt koka upp, och red sedan av så att du får bra konsistens. Låt koka några minuter. Smak av med salt och peppar.
5. Lägg biffarna i såsen och låt småputtra i ca 15 minuter till biffarna är färdiga.
Strö över lite hackad persilja och basilika, och servera med potatis och pressgurka.
 
 
 
Krokusen har kommit upp bra i trädgården nu🙂Älskar dessa små blommor i olika färger.
 
 
 Ska ni se Mello och andra chansen ikväll?
 
Ha en fin lördagkväll♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #baconbiffar, #biffar, #husmanskost, #middagstips, #senapssås