Körsbärs-kaka!

Hej hej!
 
Har ni haft en bra vecka? I morgon är det fredag igen😊Härligt!
 
Är ni sugen på något gott gott till helgen? Prova då denna körsbärs-kakan med extra allt. 
 
 
 
Ingredienser kaka:
 
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 dl strösocker
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl rapsolja
 
 
 
Topping:
 
2 + 1 dl körsbärssås
2 dl vispgrädde
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Tilsätt yoghurt och vaniljsocker och rör. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och tillsätt lite i taget medan du vispar i mellan.
3. Häll i oljan och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. 
4. Låt kakan svalna i formen och sen kallna på galler under handduk.
5. Gör hål i kakan med jämna mellan rum, detta gör att körbärssåsen tränger ner i kakan och blir saftig. Skeda sedan över 2 dl av såsen.
 
 
6. Ställ kakan kallt i en timme, gärna över natten så blir den extra saftig.
7. Vispa grädden tills det blir mjuka toppar. Bred den över kakan, och ringa sedan över resten av såsen. Vill du ha lite mönster, så dra med kniven så att du får ett swirl-mönster.
 
Sen är det bara att njuta😉
 
 
 
Njut av din kväll, kram kram♥