Köttfärspaj!

Hej fina ni!
 
Visst är det väl tur att vi är olika. Vilka intressen man har, och vad man tycker är roligt. Vissa kan inte komma på vad dom skall ha till middag, medans jag har så mycket ideer och olika maträtter jag vill göra så att jag inte hinner med😚
Det roligaste jag vet är att stå i vårt kök, prova mig fram med mat, bakning och olika drinkar.
Tänk att få göra detta på heltid? Ja drömma kan man ju få göra, vem vet det kanske blir verklighet någon gång♥
 
Paj är perfekt mat egentligen. Man kan variera den i det oändliga, man kan förbereda den innan, till och med frysa och ta fram om man skall ha många gäster.
I denna köttfärspaj, hade jag keso i pajdegen, väldigt gott.
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
 
150gr smör
150 gr keso
5,5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
500 gr färs
10 cm purjolök
2 paprikor, olika färger
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
3 tsk italiensk salladskrydda
1 krm chiliflakes
1 msk lökpulver
2 tsk olja
1ägg
6 msk chilisås
1 msk sriracha
1 dl riven ost + 1 dl till topping
1 dl creme fraiche
1 tomat
 
Gör så här:
 
1. Mixa samman smör, keso och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter, ända upp på kanterna.
Nagga botten och ställ att vila i kylskåpet i en timme.
2. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 15 minuter och låt svalna i 10 minuter.
3. Strimla purjolöken, skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken.
4. Hetta upp oljan och fräs färsen tills den blir smulig. Lägg i tomatpuren, vitlök, paprika och purjolök och låt fräsa med en stund. Krydda med salladskryddan, lökpulver, chiliflakes, salt och peppar..
5. Fyll pajskalet med färsen. Vispa samman creme fraiche, ägg, ost, chilisås och sriracha, och slå det över färsen. Rör runt försiktigt. Skiva tomaten och lägg överst och toppa sen med osten.
6. Grädda i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.
 
 
Ha en fin kväll♥
 
En kommentar publicerat i Mat
Taggar: #husmanskost, #köttfärspaj, #middagstips, #paj
#1 - - Anna:

Mums!!😋💕

Svar: Men tack♥riktigt god faktiskt, och känns lite nyttigare med keso i pajdegen;-)
Eva Wersch