Lasagne med vin och timjan!

Hej hej!
 
Lasagne är ju så gott, och denna gången blev det en riktigt höjdare. Jag hade i champinjoner, rött vin och timjan, alltså mycket smaker. Jag tycker även det är gott när man blandar olika sorters ost i ostsåsen och även lite muskotnöt. Lite så att man tar vad man har hemma, och det brukar vara då det blir som godast🙂
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
500 gr färs
1 burk krossade tomater
8-10 champinjoner
1 dl rött vin
1 msk oxfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad timjan
10 basilikablad
Salt och peppar
 
Bechamelsås:
 
25 gr smör
5 dl mjölk
1 msk mjöl
2 dl riven ost, gärna med mycket smak
3 msk färskost vitlök örter
2 msk chipote mjukost
1/2 tsk muskotnöt
 
1 riven mozzarella som topping överst på lasagnen
 
Gör så här:
 
1. Skiva champinjonerna och hacka löken. Lägg i en stekpanna med smör, pressa över vitlöksklyftorna och fräs tills de fått lite färg. Lägg i färsen och bryn denna tills den fått färg och vätskan är borta.
2. Tillsätt krossade tomater, vin, fond och kryddorna. Låt puttra i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer kryddor.
3. Gör under tiden bechamelsåsen.Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet, rör runt så att det blandas väl. Låt den sjuda upp och späd med mjölk efterhand tills lagom konsistens. Lägg i den rivna osten, mjukosten, färskosten och muskotnöten. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva lasagneplattor, färs och ostsås i en form. Avsluta med ostsås och den rivna mozzarellan överst. Ta många lager med lite i mellan, så blir den som godast tycker jag.
 
Servera med en god sallad. Jag gjorde en dressing till som min mamma brukar göra. Så enkel, men jag tycker den är god och passar superbra till just Lasagne.
 
Blanda grädde(ju fetare grädde desto krämigare) med ättika och socker. Smaka av tills det blir balans mellan det sura och söta, dvs ättikan och sockret.
 
Ha nu en superksön kväll, kram♥
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #italienskt, #lasagne, #middagstips