Minestronesoppa med parmesanchips!

Hej vänner!
 
Då var det måndag igen ,helgen har gått extremt fort. Men så är det väl när man har roligt🙂
Men vissa helger känns det mer än vanligt att det hade varit skönt att vara ledig en dag till.
 
Det bästa med soppa är att man kan variera det i det oändliga,och denna årstiden så värmer den gott. Denna minestronesoppan blev väldigt mustig och god, och med chirozo i så blev det lite hetta i också.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1 hackad gul lök
2-3 fintärnade morätter, beroende på storlek
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
6-8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk passerade tomater
4 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 msk ajvar
2 dl pasta, små
4 st skivade korvar, jag hade chorizo och wienerkorv
2 msk olivolja
Riven parmesan
 
Gör så här:
 
1. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök och morötter tills löken är mjuk, men inte fått färg.
2. Tillsätt tomatpuré, coh låt den steka med en stund under omrörning.
3. Häll i vatten, buljongtärning, passerade tomater, ajvar och oregano. låt det puttra i 5 minuter.
4. Häll i pastan och korven, och låt det sjuda tills pastan är klar. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg högar med riven parmesan på ett bakplåtspapper, ca 4 cm i diameter. Platta till något. Sätt in i ugnen ca 5-10 minuter, tills kanterna börjar bli hårda. Låt svalna något innan servering med soppan.
 
 
 Ha en superskön kväll, kramar♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #middagstips, #minestronesoppa, #parmesanchips, #soppa