Singoalla kladdkaka!

Hej hej!
 
Ballerina eller singoalla? Jag är nog mer en singoalla-tjej tror jag. Singoalla för mig är barndomsminnen, nu äter jag det inte så ofta. Men denna kladdkakan blev fantastiskt god, singoalla deluxe kan man säga.😍
 
 
 
 
 
 Ingredienser:
 
Kladdkakan:
 
150 gr smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
 
Vaniljfyllning:
 
100 gr smör
0,5 dl philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
 
Hallonglasyr:
 
1 dl hallonsylt, egen eller färdigköpt
2 gelatinblad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, lägg alla ingredienser till kladdkakan i en bunke tillsammans med det smälta smöret, och rör om väl. Häll smeten i en form ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 15 minuter, tills den är lagom kladdig. Låt kakan svalna
3. Börja med vaniljfyllningen. Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en smidig smet. Bred på fyllningen på kladdkakan.
4. Hallonglasyren, lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Lägg hallonsylten i en kastrull, krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Låt koka upp under omrörning. Sila sylten igenom en sil så att kärnorna försvinner, och låt den svalna.
5. Häll på hallonglasyren över kladdkakan, och sätt in den i kylen en stund innan servering så att den sätter sig.
 
 Njut av er kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #baka, #kladdkaka, #singoalla, #singoallakladdkada