Toblerone-pannacotta med karamelliserade popcorn!

Hej där!
Jag älskar verkligen pannacotta i alla dess former och smaker. Och denna pannacottan var inget undantag😊. Och med lite karamelliserade popcorn som topping så slank den ner lätt. Ofta så är man mätt efter man ätit, så dessa små glasen var perfekt i storlek.
 
 
 
 
 
Ingredienser 4 små glas:
 
50 gr toblerone + några bitar till topping
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk socker
1/2 msk sirap
1 tsk kakao
1 nypa salt
1/2 gelatinblad
 
Karamelliserade popcorn:
 
1 1/2 dl poppade saltade popcorn
1 dl socker
35 gr smör
 
Gör så här:
 
1. Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, socker, sirap, salt och kakao. Ta av kastrullen från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet. Tillsätt chokladen och rör om så att allt blandas väl.
3. Häll upp i glas, och ställ kallt minst 6 timmar.
4. Smält sockret till de karamelliserade popocornen i en kastrull tills det bli gyllenbrunt. Lägg i smöret och rör om väl. Lägg i popcornen och blanda försiktigt runt så att alla popcornen blir täckta. Häll upp på ett bakplåtspapper och sära med hjälp av 2 gafflar popcornen. Man får vara snabb för dom stelnar fort.
5. Hacka toblerone och toppa pannacottan med tillsammans med popcornen och något bär.
 
Sen är det bara att njuta😋
 
Kram på er♥
 
 
0 kommentarer publicerat i Efterrätt
Taggar: #dessert, #efterrätt, #pannacotta, #tobleronepannacotta