Trycka på pausknappen och tanka energi!

En av många fördelar med att bli äldre, är att man lär känna sig själv. Det som jag såg som en svaghet förr, ser jag som en styrka nu.
 
Jag känner alltid in mycket, jag kan känna sinnesstämningar, känslor från andra. Allt på en gång sveper det över mig, och det blir fullt i huvudet. Jag har lärt mig att sålla, stänga av lite, men det är mycket ändå. Allt detta tar på krafterna, och då måste jag gå in i energisparläge och bara vara. 
 
 
Just detta är så viktigt. Att hitta denna tiden. Jag klarar inte av att ha kvällar och helgerna fyllda med aktiviteter. Det spelar ingen roll hur roliga dom är, eller att dom spenderas med personer som jag tycker om. Tiden för återhämtning måste finnas där för att jag skall må bra. 
 
 
 Jag skulle tro att det är någon form av högkänslighet jag har, och det är verkligen på gott och ont. Jag har väldigt lätt till mina egna känslor, och är en känsloperson. Jag gråter väldigt lätt, men är oftast väldigt lycklig. Nackdelen är just det, att huvudet blir fullt med känslor och tankar. Vilka är mina egna och vilka är andras?
Men ibland måste jag bara trycka på pausknappen och stanna upp. Gå in i mig själv, och känna efter vad jag vill göra. Andas djupt. Det är lätt att glömma bort sig själv ibland, och dom här dagarna är ett måste för mig.
 
Idag är en sådan dag....
 
Det har varit mycket en tid nu, mycket på jobbet, mycket förra helgen. Idag är en Eva-dag, vad det blir av den får vi se. Kanske en promenad, kanske stå i köket, kanske bara ligga i soffan och titta på tv. 
 
Däremot skulle jag inte vilja vara annorlunda, detta är ju jag, Eva. Det unika som gör mig till den jag är och hur jag är som person. Det gäller bara att lära sig hantera det på bästa sätt, och rätta sig efter det för att  må bra.
 
Hur känner ni, behöver ni återhämtning? Hur gör ni med det?
 
Njut av er dag, kram♥
 
#1 - - Anonym:

Precis så funkar jag med. Men det är inte alltid lätt för andra, som inte fungerar likadant, att förstå. Jag tackar ibland nej för att det blir för mycket. Men det är svårt att förklara varför.

Svar: Ja precis, men man måste göra så för att må bra. Hälsan är viktigare än att vara social ibland♥
Eva Wersch