Salvia-kotletter

Hej hej,
 
Tänk vad man kan ändra en maträtt bara genom att tillsätta en annan krydda. Just salvia tycker jag är en härlig krydda, och såsen blir magisk😍
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
4 kotletter utan ben
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning + 1 l vatten
1 msk soja
Ca 1 näve hackad salvia eller efter smak
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och vitpeppar
Maizena till redning
 
Rösti:
Ca 10 potatis
1 gul lök
1 dl riven ost
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Salta och peppra kotletterna. Stek dom i stekgrytan så att dom får färg. 
2. Skala och skiva vitlöken, och hacka löken  och salvian och lägg i grytan med kotletterna.
3. Häll på vattnet, buljongtärning och låt det stå och puttra under lock i ca 45 minuter, eller tills kotletterna är möra. Späd med mer vatten vid behov.
4.Skala potatisen och riv den grovt. Krama ur vätskan och lägg i en bunke. Skala och hacka löken, och blanda i potatisen tillsammans med den rivna osten. Salta och peppra.
5.Ta en stekpanna, gärna teflon eller liknande. Smält smör och lägg i potatisen. Platta till så att det blir som en rund kaka. Stek på låg/medelvärme till undersidan fått färg. Stjälp upp kakan på en tallrik, lägg i  nytt smör och låt röstin glida tillbaka nu med den ogräddade sidan neråt. Stek tills potatis är mjuk.
6. Ta upp kotletterna och lägg på ett fat medan du gör såsen. Sila såsen och häll tillbaka i grytan. Låt såsen koka upp. Häll sedan i grädden, sojan och ev red med maizena, beroende på hur tjock sås ni vill ha. Smaka av med salt och peppar. Ev lite socker eller en klick gele om ni vill ha lite sötma i såsen. 
Servera med rösti, sås och någon grönsak.
 
Nähä, nu börjar hockeyn, ser ni det? Idag spelar dom mot Ryssland. Hm, vi får väl se hur det går. Det var en riktig rysarmatch igår mot Lettland.
 
Ha en fin kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #husmanskost, #kotletter, #rösti, #salviakotletter