Varm smörgåstårta!

Hejsan!
 
Denna veckan har varit hektisk. Så idag har det varit en välbehövlig "inte göra något" dag. Frukost framför nyhetsmorgon, se lite tv som man missat i veckan. Dessa dagar måste också planeras in, och att man tillåter sig själv att vara lite lat.
 
I fredags gjorde jag varm smörgåstårta, hur gott är inte det? Fyllningarna kan man ju variera i det oändliga. Men denna gången gjorde jag med kyckling, ajvar och sambal oelek. Och massor av ost som får smälta så den blir så där härligt ostig🙂
 
 
 
Ingredienser:
 
4 skivor hönöbröd
3 kycklingfileér
2 paprikor
1/2 röd lök
5 dl creme fraiche
1 dl ajvar
1 msk sambal oelek
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
10 halverade körsbörstomater
4 dl ost, jag hade cheddar och mozzarella blandat
Smör till stekning
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfileérna och skär i små bitar. Skala och hacka löken, och skär paprikorna i mindre bitar
2. Stek kycklingbitarna i smör i en stekpanna så att den får färg. Krydda med lökpulver, basilika, oregano, salt och peppar Tillsätt lök och paprika, och låt det steka en stund till.  Häll på creme fraiche, ajvar och sambal oelek. Låt allt puttra en stund så att kycklingen är genomstekt.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på en skiva bröd, fördela hälften av kycklingfyllningen på brödet. Lägg på ett bröd till, och lägg på resten av fyllningen. Överst lägger du det sista brödet.
4. Halvera körsbärstomaterna och strö över brödet, och till sist, fördela osten. Strö över lite torkad oregano. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills osten smält och brödet blivit krispigt.
Servera med en god sallad.
 
Ha en fin söndagskväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #fredagsmys, #middagstips, #smörgåstårta, #varmsmörgåstårta