Plommonpaj med en touch av kardemumma!

Hej fina ni, mår ni bra?
 
I morgon är det valborgsmässoafton, och sen går vi in i sköna maj. I år blir det ingen brasa, och ärligt talat så sörjer jag inte över det. Visst är det mysigt, men det brukar ta mig sjutton alltid vara kallt. Men å andra sidan så hör det väl till😊
 
Idag tänkte jag tipsa om denna goda plommonpajen. Jag har blandat plommonen med lite kardemumma och det blev så gott.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Ca 500 gr plommon
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2-1 tsk kardemumma
 
Smulpaj:
 
125 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörja en form.
2. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Lägg dom i en bunke, och blanda i strösocker, vaniljsocker och kardemumma. Blanda runt så att det fördelas.
3. Lägg plommonen i formen. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen, och fördela över plommonen.
4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den blivit gyllenbrun,
 
Det är gott med bara lättvispad grädde till. Men går så klart bra även med glass eller vaniljsås.
 
Ha en härlig valborg, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #baka, #bakning, #gofika, #paj, #plommonpaj