Yoghurtmarinerad kyckling!

Hejsan!
 
Det var verkligen inte igår. Det har hänt väldigt mycket denna höst och vinter. Vi har köpt ett nytt hus och flyttat ut på landet. Vilken nervpress att sälja hus alltså. Det gick fort, men vi hade 9 visningar, tror aldrig vi haft så välstädat 😊.
Men nu är vi på plats sen en månad tillbaka, och det känns så bra.
Huset har en stor tomt, så tanken är att vi skall odla en massa, förhoppningsvis bli lite självförsörjande. Och även utöka vår biodling. Ni skall få se mer av det senare🙂
 
Idag tänkte jag tipssa om denna supergoda kyckling som fått marinera i yoghurt och garam masala.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
4 kycklingfiléer
1 dl matyoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk malen ingefära
0,5 -1 msk garam masala
2 tsk rapsolja
1 krm salt
 
Yoghurtsås:
 
1 dl matyoghurt
Rivet skal av 1/2 citron +saft
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv vitlöken i en bunke. Blanda i yoghurt, kryddorna och rapsoljan. Lägg i kycklingfiléerna och blanda runt så att dom täcks. Sätt in i kylen i 30 minuter.
2. Gör under tiden såsen. Blanda yoghurten med det rivna citronskalen och honungen, smaka sedan av med lite citronsaft, salt och peppar.
3 Ta upp kycklingen och torka av dom lite. Hetta upp en stekpanna med olja och stek dom så att dom får färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg över dom i en form coh sätt in i ugnen i 15-20 minuter, så att dom blir genomstekta.
4. Servera med ris och yoghurtsåsen.
 
Ha det så bra♥
0 kommentarer publicerat i Livet, Mat;
Taggar: #kyckling, #middagstips, #yoghurtmarinad