Korvgryta med sötsursås!

 Hej hej!
 
Vilken härlig dag  vi haft idag. Vi handlade först på morgonen, sen har vi legat i skuggan och bara haft det gott, bättre kan man inte ha det😀.
 
Visst är det skönt med stranden, men visst är det gott att bara gå in och hämta något att dricka när man blir törstig, eller går på toa när man blir kissenödig liksom. Vi har en bubbelkopp som jag kallar det. Där har jag stängt av uppvärmningen så det är riktigt svalkande att ligga där och guppa rundor lite när man blir varm😊
 
När det är så här varmt så vill man ju inte stå inne och laga mat. Så när det började svalna av lite, och magen började kurra, så gjorde vi denna korvgryta med sötsursås på grillen. smidigt och skönt att vara ute👌
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Sötsur sås:
 
2 msk tomatpuré
3 msk japansk soja
3 msk risvinäger
3 msk strösocker
2 msk majsstärkelse
1 msk sesamolja
 
Gryta:
 
200 gr falukorv
1 gul lök
1 morot i små stavar
1 broccoli bukett
1/2 paprika
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
Smör
Rapsolja
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Rör ihop ingredienserna till den sötsura såsen.
2. Skär korven i stavar, och stek dom i smör och olja, tills dom får färg.Ta upp på tallrik och ställ åt sidan. Skär moroten i stavar, och skär paprikan i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.
Skala lök och vitlök och hacka i små bitar.
3. Fräs vitlök och lök i smör, tillsätt morot, paprika och broccoli och låt fräsa med en stund.
4. Lägg tillbaka korven och häll över den sötsura såsen, och låt det puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris!
 
 
Nu gjorde vi som sagt detta på grillen, men principen är detsamma om du gör det på spisen också.
 
Njut av er kväll, kram♥