Äppel-cheesecake!

Hejsan!
 
En god dessert hör inte bara helgen till tycker jag. Man kan lyxa till vardagen lite ibland, och sätta lite guldkant på tillvaron😊
Då är denna perfekt. för man kan förbereda den innan, och sen bara lägga på smuldegen precis innan man skall servera den. För man vill ju inte lägga alltför mycket tid när man komemr hem efter jobbet
 
 
 
 
 
Ingredienser 4 glas:
 
Äppelkompotten:
 
2 äpplen
1 msk vatten
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
 
Cheesecakekrämen:
 
300 gr philadelphia
1,25 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Havresmul:
 
25 gr rumsvarmt smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 krm kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienserna till smuldegen i en skål och blanda/nyp ihop den med fingrarna. Sprid ut smulet på ett bakplåtpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 15 minuter. Det går fort mot slutet så håll lite koll.
 
2. Skär äpplena i små tärningar och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och kanel. Låt det koka ihop tills äpplena har mjuknat.
 
3. Vispa ihop philadelphian, vaniljsockret och vispgrädden  med en elvisp till en fluffig smet. Häll i florsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott.
 
4. Lägg äpplena i botten av glasen, och fyll på med cheesecakekrämen. Hit kan du förbereda. Innan servering så lägg på havresmulet. Sen är det bara att njuta😊
 
Kram på er♥
 
 
0 kommentarer publicerat i Efterrätt
Taggar: #äppeldessert, dessert, efterrätt, äppelcheesecake