Svamp-och sparris risotto!

Hej på er!
 
Igår blev det en sen middag. Vi var ute i trädgården och sen skulle denna risotton göras😊så vi åt inte förrän kl 20..
Risotto är ju enkelt att göra, men måste ju passas nästan hela tiden. Men så värt det. Toppa med massa parmesan så är man i mathimlen sen.
 
 
 
Ingredienser:
 
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
5 dl avorioris
4 finhackade schalottenlökar
3-4 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 knippe grön sparris
ca 10 champinjoner
2 msk smör+2 msk rapsolja
1 dl riven parmesan+topping
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Lägg vattnet tillsamman med buljongtärningarna i en kastrull och värm upp så att tärningarna löses upp.
2. Skala och finhacka löken. Lägg smör och oljan i en kastrull och hetta upp. Häll i löken och riset och låt det fräsa i några minuter under omrörning.
3. Späd med lite buljong och vin och låt det småkoka. Tillsätt mer vätska allt eftersom det kokar in.
4. Under tiden, skär champinjonerna i skivor och stek i smör tills vätskan försvunnit och svampen fått färg. Ansa sparrisen och koka den 1-2 minuter. Dom skall vara al dente. Låt svalna och skär i mindre bitar.
5. När riset börjar bli färdigt, skall vara lite kärna kvar, lägg i champinjonerna, sparrisen och riven parmesan, Smaka av med salt och peppar. 
Toppa med mer riven parmesan.
 
Ha en fin kväll♥
Visa fler inlägg