Citronpasta med hasselnötter!

Hej på er!
 
Det var ett tag sen jag la upp något här. Det är väl synd att säga att kreativiteten och humöret är på topp. Detta året måste gå till historien, ett år som vi inte kommer att glömma i första taget. Men äta måste man ju så klart, och denna pastarätten blev galet god. Och det bästa av allt, man gör allt i en och samma kastrull🙂.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
2 vitlöksklyftor
Ca 200 gram svamp
8 dl vatten
2 dl vin
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde (kokbar)
300 gram okokt pasta
2 dl grönkål
1 dl riven ost
Salt och peppar
 
Topping:
Rivet citronskal
Rostade hasselnötter, hackade
 
Gör så här:
 
1. Skär svampen i bitar. Skala vitlöken. Ta en stor kastrull, hetta upp den och lägg i en klick smör. Lägg i svampen och riv vitlöken ner i kastrullen. Fräs en stund så att det får lite färg.
2. Häll i vatten, vin och buljongtärningen. Låt det koka upp, och lägg sedan ner pastan och grädden. Låt det koka upp igen, och koka tills pastan är färdig. Skall vara lite tuggmostånd kvar. Grovhacka grönkålen och rör ner, och även osten. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp på tallrik och toppa med hasselnötter och citronskal.
 
Krämig och god, och minimalt med disk, kan ju inte bli bättre😊.
 
Ha en fin kväll, kram♥