Päronpaj med nougat!

Hej där!
 
Då var måndagen avklarad, den gick fort😊. Precis som helgen. När man kommer hem från jobbet på fredagen, så tänker man att man har heela helgen framför sig. Och så är det som om någon svingar ett trollspö, så vips är det söndag kväll😉
 
Apropå helg, vill ni ha en god dessert till helgen, så prova denna. En galet god kombination med päron och nougat.
Eller varför inte njuta lite mitt i veckan också vetja.
 
Jag valde att göra denna i små portionsformar, och då blev det 4 st. Annars dubbla receptet och gör det i en pajform🙂. 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
 
1,5 dl vetemjöl
0,25 dl florsocker
75 gram smör
 
Fyllning:
 
1 dl creme fraiche
100 gram nougat
1 ägg
1 päron
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen till en smidig deg. Plasta in och låt ligga i kylen i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Smörja formarna och tryck ut pajdegen. Nagga med en gaffel i botten och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
4. Under tiden gör du fyllningen. Lägg nougaten och creme fraichen i en kastrull, och låt det smälta ihop. Rör tills den är slät, och ta kastrullen åt sidan. Vispa i ägget, och låt den svalna lite.
5. Ta ut formarna ur ugnen. Skala och tärna päronet, och fördela i formarna. Häll fyllningen över päronen, och grädda i ugnen i 25 minuter till.
 
 
Servera med lättvispad grädde😊.
 
 
Ha en härlig helg, och tryck gärna på hjärtat och gilla♥
 
 
 
 
 
#1 - - Anne-Britt Wennström:

Hej. Kan jag göra en stor paj istället?❤️

Svar: Hej,
Ja, det går bra. Du får nog justera gräddningstiden något, så håll lite koll🙂
Kram❤️
Eva Wersch

#2 - - Anonym:

Vilken nougat använde du?

Svar: Hej,
Jag använde Odense nougat🙂
Kram
Eva Wersch

#3 - - Anne-Britt :

Tack, håller koll👍❤️

#4 - - Anna:

Vad gott det låter : )

Svar: Tack🙂en god kombo.
Kram
Eva Wersch