Köttbullar med västerbottenost och löksky!

Hej på er!
 
Ja det var ett tag sen nu. Det går lite i vågor med hur mycket tid man har. Snart lugnar trädgården ner sig, och då får jag bättre tid att uppdatera oftare😊.
 
Nu skall vi prata husmanskost, fast med en tvist. Den gamla trotjänaren köttbullar, den tröttnar man aldrig på. Men med västerbottenost, så fick den en ny dimension. Lägg då till en god löksky och potatismos så är man hemma.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
Köttbullar:
 
500 gr blandfärs
1 dl  mjölk
1/2 dl ströbröd
1 gul lök
1 ägg
1 msk sötstark senap
100 gr riven västerbottenost
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
 
Löksky:
 
2 gula lökar
1 msk mjöl
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
4 dl vatten
1 kättbuljongtärning
Salt och peppar
 
 
Gör så här:
 
1. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt svälla några minuter. Blanda i resten av ingredienserna, och smaka av med salt och peppar. Jag brujar provsteka en bit för att vara på den säkra sidan. Rulla köttbullarna, blir ca 20 st.
2. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttbullarna så att dom får fin färg runt om. Ta upp dom och lägg på en tallrik så länge.
3. Skala löken och halvera den, skär den i skivor. Lägg i en kllick smör till i pannan, och stek löken så att den blir brynt. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vinägern, vattnet och buljongtärningen, och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det puttra i några minuter. Lägg i honungen, och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg i köttbullarna i pannan och låt dom puttra i några minuter i lökskyn.
 
Servera med potatismos och lingon.
 
 
 
Kram på er♥
0 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: #hemlagat, #köttbullar, #middagstips, #västerbottenost
Visa fler inlägg