Wok med stekt ägg!

Hej där!
 
Alltså denna blev galet god😍
Receptet har jag hämtat inspiration ifrån duktiga Zofias kök, men jag har ändrat lite efter vad jag hade hemma. Och så gjorde jag den med ägg istället för kyckling. 
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
1 pkt risnudlar
100 gr strimlad vitkål
2 morötter
1/2 tsk chiliflakes
1 nypa flingsalt
1 gul paprika
1 gul lök
200 gram champinjoner
50 gr sockerärter
1/2 zucchini
4 ägg
Rapsolja till stekning, ca 3 msk
1 msk smör till stekning ägg
 
Marinad:
 
1 dl sweet chilisås
0,5 dl teriyakisås
1 msk kinesisk sallad
2 msk flytande honung
3 msk sesamolja
2 msk rapsolja
2 tsk mald ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 röd chili
 
Topping:
 
2 salladslök
1 dl jordnötter
 
Gör så här:
 
1. Skala morätterna och löken. Skär morötterna och zucchinin i stavar. Skiva löken, champinjonerna och parikan, halvera sockerärtorna och strimla vitkålen.
2. Stek äggen i lite smör i en stekpanna. Dom skall vara välstekta så att gulan är hård. Strimla dom i mindre bitar.
3. Hetta upp oljan i en stek eller wok-panna. Lägg i alla grönsakerna och fräs dom hastigt så att dom får färg. Strö över lite flingsalt och chiliflakes
4. Koka upp vatten till risnudlarna. Lägg i nudlarna och stäng av plattan. Låt dom stå under lock i 3 minuter.
5. Under tiden rör du ihop alla ingredienserna till marinaden.
6. Häll av vattnet från nudlarna, rör i lite rapsolja. Häll dom sedan i pannan med grönsakerna.  Lägg även i de strimlade äggen. Häll över marinaden och rör om allting så att det blir blandat.
7 Toppa med jordnötter och hackad salladslök.
 
Magiskt gott, jag lovar.
 
Kram kram♥