Kolapannacota med saltkolasås och kanderade popcorn!

Hej på er!
 
Jag älskar pannacotta i alla former och smaker, och denna är inget undantag. Tänk er en härlig kolasmak på pannacottan och så en saltkolasås som toppas på kanderade popcorn. Men ni hör ju hur gott😍.
 
 
 
Ingredienser 2-4 små glas:
 
2,5 dl vispgrädde
3/4 dl dulce de leche
1,5 gelatinblad
 
Saltkolasås:
1,25 dl strösocker
0,75 dl grädde
50 gr tärnat smör
Flingsalt
1/2 påse poppade mikropopcorn
 
Gör så här:
 
1. Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
2. Värm upp grädden, den skall inte koka, så ta bort kastrullen från plattan precis innan. Rör sen i dulce de lechen och de urkramade gelatinbladen. Rör tills allt har löst sig. Häll upp i glaen och ställ kallt i minst 4 timmar.
3. Poppa popcornen i mikron. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Börja med saltkolasåsen. Värm upp grädden i en kastrull, inte koka. Ta en annan kastrull och häll i sockret, och låt det smälta försiktigt så att det blir gyllenbrunt. När allt socker smält och karamelliserats, så rör i smöret, en tärning i taget. Här får man röra kraftigt tills allt smöret smälts in. Dra bort från plattan. Häll nu i succesivt den varma grädden och flingsalt efter smak. Smaka av så att du får den så salt som du vill.
5. Lägg ut popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över hälften av saltkolasåsen och rör om så att dom täcks av såsen. Sära på dom så att dom ligger en och en. Sätt in i i ugnen ca 15 minuter. Låt dom seda svalna helt.
6. Ta fram pannacottan från kylen och lägg på popcornen och ringla över resten av saltkolasåsen.
 
Denna går hem hos både stora och små😋.
 
Vi hat haft en helt underbar helg. Pappa fyllde 80 i går, så vi hade hyrt stugor på en camping, och samlat barn och barnbarn. Så härligt att umgås och prata och skratta♥
 
Ha en skön söndagskväll, denna vecka är det ju midsommarvecka, så bara 4 dagar att jobba, kram♥
 
Vi har haft en