Sommartårta med mandelbotten och jordgubbar!

Hej där!
 
Denna veckan är det midsommarveckan. Just nu är det den bästa tiden på året tycker jag. Ja inte just för att det är midsommar även om det är väldigt trevligt, men allt är så vackert just nu. Det är den ljusaste tiden på året, och snart hägrar semestern. Så där att man nästan kan ta på den, men man har inte börjat den än, den känslan gillar jag😊
 
Idag tänkte jag tipsa om denna goda sommartårtan. Med en god mandelbotten, vaniljkräm, daimgrädde och en massa jordgubbar så klart. 
 
 
 
Ingredienser:
 
Mandelbotten:
 
3 äggvitor
1 dl socker
150 gr sötmandel
Rivet skal av en halv citron
 
2 dl vaniljkräm
 
Daimgrädde:
 
2 dl grädde
1 dubbeldaim
 
Gör så här:
 
1. Finhacka sötmandeln i en mixer. Det går alldeles utmärkt att ha skalet på. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll sedan i sockret lite i taget medan du vispar. Rör sist i citronskalet och mandeln försiktigt.
2. Smöra en form ca 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 25 min. Ta ut den och låt svalna.
3. När kakan svalnat så bred på vaniljkrämen. Man kan antingen göra helt egen eller sådan som man vispar ihop pulver med mjölk, alltså marsankräm. Denna gången använde jag faktiskt färdig.
4. Börja med daimgrädden. Vispa grädden ganska hårt. Krossa daimen och rör ner i grädden. Toppa tårtan med grädde och jordgubbar. Jag rev choklad grovt över också.
 
Jag gjorde botten en dag innan och garnerade samma dag som man skall servera den.
 
Ha en skön kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #bakning, #midsommartårta, #sommartårta, #tårta