Ugnsrostad potatis med champinjonsås!

( I samarbete med kökets box )
 
Hej hej!
 
Jag gillar mat med rena och enkla smaker. Den skall vara lätt att laga utan att för den skull göra avkall på smakerna. Ibland kan en enda liten ingrediens förhöja smaken ytterligare.
I senaste Kökets box var det med Vegeta natur som är en allkrydda helt fri från tillsatser, hur bra är inte det? Hemligheten är att den innehåler stora mängder grönsaker, inte mindre än 9 st, och det är det som gör den goda smaken🙂.
Första gången jag smakade Vegeta var hos goda vänner. Dom hade använt det till att krydda sina klyftpotatis med, och dom hade även slängt med tomater och lök i. Gudomligt gott.
Jag hade vegeta i min champinjonsås, och det lyfte verkligen smaken. Mannen min sa att han blev nästan gråtfärdig, så god var den, och det är väl ett bra betyg om något😘
Till såsen hade jag ungsrostade potatis och morötter med smör och persilja och färsbiffar.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
300 gr champinjoner
2 msk kantarellfond
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 msk vegeta
1 msk soja
Salt och peppar
Smör till stekning
Maizena
 
Gör så här:
 
Ansa och skiva champinjonerna. Stek i smör tills vätskan försvunnit. Häll på mjölk, grädde, fond och soja och låt det puttra ihop. Tillsätt vegetan och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med maziena.
 
Färskpotatisen bara skrubbade jag, skalade och skärde morötterna i stavar och la alltihop på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och blanda med hackad persilja och häll över och blanda runt. Salta och peppra och rosta i ugn tills den får fin färg och är mjuk.
 
Svårare behöver det inte vara🙂
 
Ha en skön lördagkväll♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #champinjonsås, #husmanskost, #middagstips, #samarbete, #ugnsrostadpotatis