Budapestrulle med nutella!

Hejsan!
 
Vilket väder vi haft denna helgen, en försmak av våren. Kyligt i vinden, men hittar man ett ställe med lä så är det riktigt skönt. Och det är ju faktiskt bara mars än så länge😊
Vi har varit ute en hel del både lördag och söndag. Tvättat trätall, varit på tippen och lite annat nyttigt. Och idag har jag äntligen fått upp min lilla bubbelkopp som jag kallar det, ett utejacuzzi. Vattnet håller på att värmas nu, så kanske kan det bli ett litet dopp i morgon.
 
Ett av mina favorit bakeverk är budapestrulle. Denna rullen hade jag nutella på också, himmelskt gott😍. Den blir så där krispig på utsidan och marängigt seg på insidan. Och faktiskt, lätt att göra.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
3 dl strösocker
1/2 dl maizena
1/2 dl kakao
6 äggvitor
 
Fyllning:
 
2 1/2 dl nutella
3 dl vispgrädde
Hallon
 
Topping:
 
Vispad grädde
Florsocker
Smält choklad
Hallon
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Blanda hasselnötsmjöl, maizena, kakao och 1 dl av sockret i en skål. Du kan använda köpt hasselnötsmjöl, eller mala eget av hasselnötter.
3. Vispa äggvitorna i en bunke till skum. Tillsätt resten av sockret (2 dl ) lite i taget, och vispa till ett fast skum. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna med en slickepott,
4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut strängar på bakplåtspapper ca 17 st lika långa som långsidan på en plåt. Spritsa dom tätt ihop. Grädda i ugnen ca 18 minuter. Öppna gärna luckan någon gång för att släppa ut ångan. Ta ut och låt svalna helt.
5. Lägg ett bakplåtspapper på marängen och vänd den upp och ner, ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret.
6.Värm nutellan lite i micorn så att den blir lite lösare. Bred ut den jämnt på bottnen, den platta sidan.
7. Vispa grädden fast, Bred på ett tunt lager över nutellan, och spara resten till topping. Sprid ut hallon jämnt över budapesten. Rulla ihop den från långsidan, anvönd bakplåtspappret som hjälp, till en fast rulla. Lägg skarven neråt.
Garnera den nu som du vill, spritsa ut grädde, smält choklad och ringla över och pudra över florsocker.
 
 
 
Nu skall här lagas lite mat, och så blir det mys resten av kvällen.
Njut av er kväll, och kom ihåg att du är värdefull♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #budapestrulle, #gofika, #hemmabakad, #nutella