Lättbakade frallor/bröd!

Hejsan!
 
Lillördag idag, är onsdagen gjord så är det utförsbacke till helgen sen😊.
Samtidig som jag längtar galet till våren, så gillar jag den här tiden före, ungefär samma känsla som man har precis innan man skall gå på semester. Man har liksom det inom räckhåll med ända har man inte börjat ta av den än. Så känner jag för våren. För mig är det den bästa årstiden. Ljuset kommer tillbaka och jag njuter av att ta djupa andetag och känna vårdoften i lungorna, så underbart🙏
 
Att baka eget bröd är både billigare och godare. Och ibland får man till det där perfekta receptet så att brödet blir så där luftigt och fluffigt. Är det dessutom galet gott så blir man ju så glad.
Denna deg funkar alldeles utmärkt att både baka bröd och frallor med. Jag toppade med solrosfrön och flingsalt. Och just flingsaltet gör det där lilla extra tycker jag👌
 
 
 
 
Ingredienser:
 
50 gr jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
ca 10 dl mjöl, jag tog ca 2 dl fullkornsdinkel mjöl och 8 dl vetemjöl
 
Garnering:
 
Vatten
Solrosfrön
Flingsalt
 
Gör så här:
 
1. Smula jästen i en bunke, häll över lite av det ljumna vattnet och rör så att jästen löses upp. Häll på resterande av vattnet, salt och olivolja. Häll i mjölet efterhand så att du får en smidig deg som släpper kanten på bunken. Kör i maskin i ca 5 minuter.
2 .Låt jäsa under duk i 1 timme.
3. Ta upp på mjölat bord. knåda degen lite. Och baka sedan ut till valfria bröd. Degen räckte till 1 bröd och 10 frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Innan du sätter in dom i ugnen så pensla med vatten, strö på solrosfrön och flingsalt.
Grädda i ca 10 minuter om det är frallor och 30 minuter om det är bröd, och sänk då temperaturen till 200 grader efter 15 minuter.
 
Ät dom varma med smör, då är dom som godast😍
 
Ikväll är det semifinal i Sverige mästerkock. Har ni någon favorit?
 
Kram kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning, Bröd;
Taggar: #bröd, #frallor, #lättbakade, #solrosfrö, nybakatbröd