Marängbakelser!

 ( I Samarbete med Kökets Box )
 
Hej på er!
 
Ja det har varit lite tyst här på bloggen, jag åkte nämligen på magsjuka. Det var ett tag sen sist, och man hinner glömma hur hemskt det är. Alltså, man är verkligen inte kaxig när man ligger där. Denna gången fick jag dessutom feber och frossa också. 
För mig som är så matglad och tänker mat typ alla mina vakna timmar, så blir det en kontrast att må illa bara man känner lukten av mat. Men nu så är jag på benen igen😊
 
I senaste kökets box var det med ljust muscovadosocker från Dansukker. En produkt som jag använder ofta faktiskt när jag bakar. Att byta ut delvis istället för strösocker brukar funka för det mesta, och muscovadosocker har en liten smak av kola som jag gillar.
Dessa marängbakelserna har jag gjort innan, och denna gången gjorde jag just så att jag bytade ut 1 dl strösocker och tog 1 dl muscovadosocker istället. Resultatet? Dom blev ännu godare. Lite kladdkaka över dom med en liten smak av kola. Och just med choklad passar muscovadosocker extra bra.
 
Varför inte göra dessa till midsommar eller student. Frys ner dom och ta ut ur frysen 15 minuter innan dom skall ätas, garnera dom med vispad grädde och något bär eller blomma. Ät dom medan dom är lite frusna, då blir fyllningen nästan som glass😍
 
 
 
 
 
Ingredienser 10 st:
 
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 dl ljustmuscovadosocker
2 msk kakao
 
Fyllning:
 
1 äggula
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
2 dl vispad grädde
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna med 1 dl strösocker till hårt skum. Vispa sen ner resten av strösockret, 1 dl, och muscovadosockret och kakaon.
3. Klicka ut smeten i 10 stora muffinformar, tex amerikanska formar. Grädda i ugnen näst längst ner i ca 30 minuter. Låt sen dom svalna.
4. Börja med fyllningen. Vispa grädden och ställ åt sidan. Vispa äggulan med sockret. Vispa sedan ner vaniljsockret och den vispade grädden.
5. Tryck ett hål i mitten av marängen när dom svalnat, och lägg en klick fyllning i varje maräng. Frys sedan in dom. 
 
 
Ha nu en fin kväll, kram♥
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #baka, #bakelse, #dansukker, #köketsbox, #marängbakelse, #samarbete