Söndagsstek!

Hej hej!
 
På söndagar har man kanske lite extra tid att stå i köket, att göra mat som tar lite längre tid än normalt. Det är väl därför det heter söndagsstek, för det är ju knappast något man drar igång efter jobbet precis🙂.
Men när man väl gör det, så är det ju så otroligt gott. Kött som får stå och puttra och blir så där mört och gott. Och för att inte tala om såsen som blir, jösses så gott.
 
Denna steken gjorde jag av en hel kotlettrad utan ben, och till det en champinjonsås.
 
 
Ingredienser:
 
Kotlettrad
1 morot
1 gul lök
1/2 pkt bacon
ca 5 dl vatten.
1 msk worcestersås
Salt och peppar
 
Sås:
ca 15 champinjoner
Sås från steken +eventullet mer vatten
2 dl grädde
salt och peppar
1 msk soja
 
 
Gör så här:
 
1. Putsa kotlettraden och salta och peppra. Stek den i smör i en gryta runt om så att den får färg. Häll på vattnet och worcestersåsen, Skala lök och morot, dela i större bitar. Lägg över det i grytan. Och lägg även i bacon. Du kan ha den hel. Den skall bara koka med för smaken. Låt den puttra i 1- 1/2 timme, tills du känner att den är mör.
2. Under tiden fixar du potatisen. Vi hade klyftpotatis så in med dom i ugnen.
3. Skiva champnjonerna och stek i en stekpanna med lite smör, salta och peppra.
När steken är färdig så lyft upp den. Sila av såsen som är kvar. Späd eventullet med lite mer vatten, beroende på hur mycket sås du vill ha. Koka upp och låt den puttra 2-3 minuter. Häll i grädden, jag tycker om att ta lite gele eller lingon för lite sötma. Smaka av med salt och peppar. Lägg i de stekta champinjonerna och rör om.
Servera med inlagd gurka och gelé.
 
Smaklig måltid😊
 
Ha en fin söndag♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #husmanskost, #middagstips, #söndagsmiddag, #söndagsstek