Rabarberkaka med vitchoklad och kardemumma!

Hej fina ni!
 
Då var denna helgen till ända. Igår regnade det nästan hela dagen, så då gjorde vi inte många knop. Låg och drog oss länge, och sen långfrukost framför nyhetsmorgon. Skönt med sådana dagar också, allra helst då jag har känt mig lite låg. Ibland är man inte på topp helt enkelt, och det är ok att känna så. Men idag är det lite bättre igen😊
 
Något annat som är bra är denna rabarberkaka. Så enkel att göra, då man rör ihop allt i en kastrull och sen in i ugnen. Och dessutom magiskt god😉.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
200 gr smör
150 vit choklad
4 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Ca 250 gr rabarber+1/2 dl strösocker +2 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.
2. När smöret smält, häll i chokladen och rör tills allt smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser förutom rabarberna. Häll smeten i en smörjad och bröad form.
3. Skär rabarbern i mindre bitar. Skala eventuellt den beroende på hur grova rababerna är. Lägg dom i en plastpåse. Tillsätt 1/2 dl strösocker och 2 tsk kardemumma, och ruska om påsen så att allt blandas.
4. Fördela rabarberna över smeten i formen, och sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter. Kakan skall ha stelnat i kanterna, men vara lite kladdig i mitten.
5. Ta ut kakan och låt svalana helt. Innan servering så pudra över lite florsocker.
 
Kakan blir härligt seg i kanterna och kladdig i mitten. Och du kan göra denna med vilka bär som helst. Vinbär är ruskigt gott också😊.
 
Smidigt, då det bara är en kastrull som behöver diskas sen. Ja, också formen så klart när kakan är uppäten😉
 
Ha en fin kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #baka, #bakning, #enkeltochgott, #rabarber, #rabarberkaka