Franska frallor!

Hej där!
 
Finns det något godare än doften av nybakat bröd😊?
Dessa frallorna blir såå luftiga och goda, ni måste prova.
 
 
 
Ingredienser 30 st:
 
50 gram jäst
Ca 1300 gram Tipo 00 mjöl
700 gram vatten
25 gram strösocker
25 gram smör
25 gram salt
2 ägg
Vatten till pensling
Vallmofrö
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienser(börja med 1000 gram mjöl) förutom saltet i en bakmaskin, eller bunke om du inte har en bakmaskin. Börja köra bakmaskinen, och tillsätt resten av mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. Kör degen 5-10 minuter innan du tillsätter saltet.
Kör sen i 10-15 minuter till, tills du får en blank och fin deg.
2. Ta up degen på mjölat bord och dela degen i 30 bitar. Väg hela degen och dela med 30. Dom skall väga ca 70 gram/ st.
3. Rulla varje bit till en rund bulle oc lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dom glest, för dom jäser en del. Jag hade 3 plåtar.
4. Pensla med vatten och strö över vallmofrö.
5. Sätt in plåtarna i ugnen, OBS den skall vara kall. Sätt in en skål eller kastrull med kokhett vatten i botten och låt frallorna jäsa i 2 timmar.
6. Ta ut frallorna och sätt ugnen på 260 grader. När ugnen har kommit upp i 260 grader, så spreja frallorna med vatten. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 240 grader. Grädda i ca 12-15 minuter. Alla ugnar är olika så håll koll. dom skall få fin färg.
7. Låt dom svalna på galler.
 
 
Många kramar Eva💗