Snabba vinbärskakan!

Hej fina!
 
När vi flyttade ut på landet förra året, så var trädgården som ett oskrivet blad. Det fanns bara några syrenbuskar. Rätt ovanligt för att vara ett 80 år gammalt hus.
Men, vi kan ju å andra sidan få trädgården precis som vi vill😊.
 
Vi planterade några bärbuskar förra året, och minsann har det blivit lite bär i år, med betoning på lite. Jag insåg att det fanns inte så mycket vinbär att jag kan göra vinbärsgelé i år. Men det räcker och blir över till en supergod och snabb vinbärskaka i alla fall.
 
Den här kakan gör man verkligen snabbt, då den inte skall vispas, utan bara röras ihop. Man kan till och med röra ihop den direkt i kastrullen efter att man smält smöret.
 
 
 
Ingredienser:
 
3 ägg
75 gram brynt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
50 gram vit choklad
2 dl vinbär, eller annat bär.
 
Topping:
 
Florsocker och vatten
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och bryn det tills det blir nötaktigt. Dra åt sidan och låt det svalna lite.
3. Blanda i övriga ingredienser, förutom bären i det brynta smöret. Rör ihop, vispa inte.
4. Häll över smeten i en smörad och bröad springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela bären över smeten. Riv chokladen över.
 
 
 
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den kan gärna vara lite lös i mitten.
6.Låt svalna, och dekorera med fler vinbär. Rör ihop florsocker och vatten till lagom konsistent och ringla över.
 
 
Ha det så bra, kramar Eva💖
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #bakning, #hembakat, #vinbär, #vinbärskaka