Kotletter i gräslök-och senapsås!

Hej fina ni!
 
Nu växer gräslöken så det knakar, och det är dags att klippa ner den innan den går upp i blom. Jag brukar klippa ner nästan hela plantan, men sparar lite som jag låter blomma. Jag tycker blommorna är fina, dom går ju att äta och är perfekt att ha i en sallad.
 
Så, idag blir det tips på husmanskost med en tvist🙂Nämligen en god gräslöks-och senapsås till kotletterna.
 
 
Ingredienser:
 
4 kotletter
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 msk dijonsenap
ca 1 dl klippt gräslök
1 köttbuljongtärning
1 msk honung
1 msk soja
2 tsk lökpulver
5 dl vatten
Salt och peppar
Smör till stekning
 
Gör så här:
 
1. Hetta upp en stekpanna med smör, krydda kotletterna och stek dom så att dom får fin färg.
2. Häll vattnet över kotletterna, och smula ner buljongtärningen. Låt dom småputtra i ca 1 timme, tills dom blir möra.
3. Häll i grädden och creme fraichen och rör om. Tillsätt sedan senapen, gräslöken, honungen, läkpulvret och soljan, och låt det puttra ihop en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
Ha en fin kväll, kramar Eva💖
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #gräslök, #husmanskost, #kotletter, #middagstips