Ugnsbakad rabarber med nötkolasås!

Hejsan!
 
Måste bara kika in med ytterligare ett recept med rabarber, men det är ju så got, så kan inte låta bli🙂
 
Detta receptet hittade jag faktiskt hos Ica, och kopierade det rätt av.
Den här nötkolasåsen med lite flingsalt i är to die for. På riktigt så skulle jag kunna äta bara den😋
 
 
 
Ingredienser 2  portioner:
 
Ca 150 gram rabarber
1/2 dl råsocker
2 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice
 
Nötkolasås:
 
50 gram smör
1/2 dl råsocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
Flingsalt efter smak, ca 1/2 tsk
1/2 dl grovhackade nötter, tex hasselnötter eller pistage
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ansa och skölj rabarberna. Är dom späda så behöver man inte ta av skalet. skär i 10 cm bitar och lägg i en form som är smord med smör.
3. Strö över sockret. Klicka ut smöret och ringla över citronjuicen.
4. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter, dom skall bli mjuka. Ös dom då och då med vätskan.
5. Börja på kolasåsen. 
6. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Tillsätt övriga ingtredienser förutom nötterna.
7. Koka upp, och låt den koka ihop på svag värme i ca 5 minuter. Grovhacka nöterna och rör i. Smaka v om du vill ha med salt i.
 
Servera med en klick glass och kolasåsen.
 
 
Ha en fin kväll, kramar Eva♥