Grytbröd!

Hej fina!
 
Har ni testat att göra grytbröd någon gång?
Om inte, gör det🙂. Det blir saftigt och perfekt skorpa.
 
 
 
Ingredienser 1 runt bröd:
 
50 gram jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk ( jag hade mellanmjölk )
0,5 dl honung
Ca 13 dl vetemjöl special
50 gram rumsvarmt smör
2 tsk salt
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i bunken till bakmaskinen. Värm vatten och mjölk i en kastrull till 37 grader. Rör ut jästen med degvätskan.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör i maskin i ca 10 minuter. Degen skall släppa lite från kanten och vara blank.
3. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter. Jag brukar sätta bunken över ett element.
4. Stjälp upp degen på mjölat bord, och knåda den till ett runt bröd. Strö mjöl på en bakduk och lägg brödet mitt på  och vik ihop bakduken. Låt den jäsa ytterligare 30 minuter.
 
 
5. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en gjutjärnsgryta med lock och låt den bli riktigt varm.
6. Ta ut grytan, och strö lite mjöl i botten av grytan. Lägg försiktigt över brödet i grytan.
 
 
 
7. Lägg på locket och grädda i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 225 grader. Ta av locket och grädda i ca 15 minuter till. Ta ut brödet och låt svalna på galler.
 
Sen är det bara att skära en skiva och njuta😍.
 
 
Kramar Eva💖
 
 
Visa fler inlägg